Mix úlovků, závod v běhu, poznávačka ryb kontrola rybářské stráže.

Veveřák a úžasný šupík z pískovny

Vážení rodiče,

máme polední klid a tak mám chvíli napsat krátký report z dění v táboře. Věřím, že většina rodičů mou práci s webem ocení a pochopí, že nebudu psát několikrát denně a už vůbec ne na Facebook, na což jsem byl tázán. Svěřili jste nám své děti na 14 dnů, není potřeba 24h kontrola.

Teď už tedy k samotnému reportu. Proběhla poznávačka ryb, všichni táborníci se snaží naučit všech 64druhů, se kterými se mohou ve vodě potkat. Musím říct, že někdo mile překvapil, ale nepoznat plotici či okouna je tedy na pováženou 🙂 Proběhne druhé kolo přezkoušení a doufáme v o dost lepší výsledky, studijní materiál děti dostaly.

úžasná ostroretka z řeky

Řeka opět překvapila, především podjezí vydalo dva poklady. Krásná ostroretka trofejních rozměrů a bolen 67cm je už na potlesk a smeknutí klobouku. Po slušné bouřce a díky přívalovým dešťům je bohužel řeka dost špinavá a hladina výrazně stoupla, tak je na ní kvůli bezpečnosti prozatím lov zakázán. Nebojte, tábor neodplaval 🙂

štika z pískovny

Hlavní vedoucí Martin a já(Pavel) jsme členy rybářské stráže a tak jsme se rozhodli vyrazit na kontrolu podél Sázavy. Některé děti měly vše v pořádku, spousta jich ale zapomíná rybářský lístek a povolenku na chatičkách a o povinné výbavě nemluvě. Všechny děti jsme poučili o správném zapisování revíru do povolenky k rybolovu a vše v nepořádku muselo být napraveno, aby po táboře bylo vše jak má a byly připraveny na kontrolu porybného u svých revírů a nevyskytl se žádný problém.

kontrola rybářské stráže

Dnes ráno jsme pořádali závody v běhu. Suverénní Franta Rožec jako v loňském roce vytvořil rekord trati, na zamyšlení je výkon malé Verunky, která jako druhá nejmladší v táboře předběhla 30 kluků. Takže doma pořádně cvičit a omezit mobily a počítače, protože po vysedávání u tabletu svaly nenarostou 🙂 Každým rokem je to snad horší.

závody v běhu a nejmladší táborník

Nyní se děti rozutekly na pískovnu, poté budeme připravovat táborák.

Snažím se vytvořit novou fotogalerii a jelikož vše nahrávám vše přes hotspot z mobilu, tak mějte trpělivost. Postupně se fotogalerie rozroste o nová alba úlovků.

Za vedoucí

Pavel

Jedna odpověď na “Mix úlovků, závod v běhu, poznávačka ryb kontrola rybářské stráže.”

  1. Děkujeme za reporty, jsou super 👍. Fanda, jediný na co si stěžuje, tak že dny v táboře utíkají moc rychle 😁. Je třetím rokem a opět se mu s Vámi líbí od prvního dne 😊. Jste skvělí, že i letos přes stižené covidove podmínky jste opět tábor pro naše dětičky uspořádali 👏😊

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *