Táborák, přednáška o muškaření, rybolov

táborák už se rozhořívá

Vážení rodiče,

V sobotu večer se konal tradiční táborák. Pod vedením Dušana děti vyrazily na dřevo do blízkého lesa a už po půl hodině jsme měli dostatek topení na celý večer. Opékali jsme si špekáčky na ohni a maso na grilu včetně vlastnoručně ulovených ryb. Pokud děti seděly u ohně, večerka se jim posunula a všichni jsme si užili krásný večer plný vyprávění do pozdních hodin.

nejstarší se starají o přípravu špekáčků

Do tábora nám přijela další návštěva, a to uznávaná kapacita mezi muškaři – Dan Kraus. Dan k nám jezdil celé dětství jako táborník, procestoval s prutem celý svět a nyní předává své zkušenosti vašim dětem. Dan si připravil přednášku o „královské“ rybolovné technice – Muškaření.

přednáška o muškaření

Dan přivezl na ukázku své pruty, navijáky, stovky mušek a především své zážitky z ryb, které děti se zaujetím poslouchaly. Dan na prezentaci vysvětlil jednotlivá stádia hmyzu, která se snažíme našimi umělými muškami napodobovat. Na závěr přednášky si všichni zájemci mohli zkusit uvázat svou vlastní mušku na přání. Po přednášce Dan odjel na pískovnu, kde se děti učí i technice hodu s muškařskou šňůrou.

učíme se vázat mušky

Zvednutá hladina Sázavy lovu kaprů moc nenahrává, tak se snažíme maximalizovat čas u vody na pískovně, kde už se chytila spousta kaprů okolo deseti kilogramů. Sázava na druhou stranu vydala několik krásných úhořů a menších sumců, kteří mají přikalenou vodu v oblibě.

kluci v akci na pískovně

Za vedoucí

Pavel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *