Vaši vedoucí ovládli kaprařské závody.

Účastníci závodu

Ahoj táborníci,

první červnový víkend se odehrály na rybníku Hruškov u Stříbrné Skalice kaprařské závody. 2. ročník závodu na počest zesnulého předsedy MO Vysočany Emila se vašim vedoucím nesmírně vydařil, pojďme se podívat na průběh klání.

Pavel a jeho krásný kapřík

Po ranní losovačce lovných míst jsme se přesunuli na jednotlivá místa a začali rozbíjet tábory 🙂 Půl hodiny před začátkem lovu bylo povolené vnadění a za krále mohu vyzdvihnout hlavního vedoucího Martina, kterého po ustavičném házení krmnou raketkou musela slušně bolet ruka. Chvílemi to vypadalo, že pod vodou vyrobí lavici z pelet a partiklu! 🙂

Martin a jeho zasloužený úlovek

Aktivita ryb byla zpočátku slabá, ale odpoledne se to rozjelo. Záběr střídal záběr a první ryby byly na břehu. Oproti loňsku ryby braly přes den a noc byla téměř hluchá, loni to bylo naopak.

Vedoucí si připisovali první kilogramy do úlovkové listiny a vypadalo to hodně nadějně. Martin chytil 3 krásné bodované kapry(počítali se až od 5kg váhy) a Kuba také tři(6, 7, 10kg) a Pavel skóroval dvakrát, zato těžší váhy 😀

Největší Martinův úlovek vážil 14,3kg, což už je krásná ryba. jeho skórkarta vypadala nakonec(9,2 10,2 a 14,3kg). Největší ryba závodu ale přišla po setmění Pavlovi, váha se zastavila jen těsně pod 18ti kilogramy! Pavel přidal ještě kapra o váze 9,2kg.

Pavel a jeho téměř 18ti kilový šupináč

A jak to celé dopadlo? Celkem závodilo 23 rybářů nedopadli jsme zle! Vaši tři vedoucí skončili v první čtyřce! Hlavní vedoucí Martin ovládl celý závod, Pavel po loňském prvenství skončil třetí a na čtvrté pozici se umístil Kuba.

Závod to byl pro nás opravdu vydařený, na táboře všechny mladé rybáře snad něčemu přiučíme 😉

Pavel a Martin s poháry

Mějte se fajn a na viděnou na táboře!

Za tým vedoucích

Pavel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *