Vaši vedoucí si užili společný víkend na rybách

Dan a Dušan s kapry z Chotilského rybníka

Jak je zvykem, naše dobrá parta vedoucích se nevídá pouze na táboře, ale pořádáme i společné víkendy na rybách. V termínu 2.-4. června jsme se rozhodli vyrazit na Velký Chotilský rybník. Jedná se o soukromý revír s pěknou rybí obsádkou, kterou jsme si ověřili i v roce minulém. Na tuto expedici jsme vyrazili ve složení Martin, Pavel, Dušan, Dan, Vrbička a Kuba.

Většina se rozhodla lovit kapry, ale Pavel a Dan si brousili zuby i na nějaké místní dravce, kterých je v rybníku také dostatek. Že se povede dravec i na kaprovou výbavu jsme ještě netušili..

Pavlova sumcařská sestava

V pátek jsme se všichni sešli na rybníku, nanosili věci na lovná místa a už aby byly pruty ve vodě! Záběry na sebe nenechaly dlouho čekat a první kapříci už byli na břehu. Na rybníku jsou skutečně krásné a staré ryby a všechny naše úlovky byly od 8kg výše.

Hlavas Martin a jeho krásný kapr

Večer jsme se sešli u ohýnku a střídavě vybíhali zdolat nějaké ty kapry. Nálada byla perfektní, dobré jídlo, pití, káva, prostě pohoda. V noci to jezdilo přímo neskutečně a tak se Kuba rozhodl vytáhnout pruty z vody a jít se vyspat, protože přímo padl únavou. Jen ať někdo ještě řekne – ty jsi byl víkend na rybách, to sis krásně odpočinul 😀 Byla to tvrdá dřina, ale všichni tahali rybu za rybou, takže byli všichni spokojení.

Pavel si taky zdolal kapříka, i když na Martinovo pruty 🙂

Jestliže byl pátek super, v sobotu se to po řádném zakrmení teprve rozjezdilo. Kromě kaprů se na břehu objevili ještě dva sumci a nádherná štika 82 cm, kterou si připsal Dan.

Dan a jeho štika

Zlatý hřeb výpravy ale ještě měl přijít. V sobotu večer, když jsme si společně grilovali večeři, dostal Vrbička nekompromisní záběr. Po záseku si ryba jela dál a dál bez možnosti ji jakkoliv zbrzdit. Martin pohotově naskočil do loďky, nabral Vrbičku na palubu a společně se vydali za rybou. Co bude na háčku? Postupem času to bylo jasné, toto může být jedině sumec a ne ledajaký. Sumík kluky vozil po 14ha rybníku tam a zpět a jen podle svitu čelovek jsme viděli, ve kterém sektoru se kluci nacházejí. Po více než hodinovém souboji byl sumec zdolán. Polili jsme plachtu a rybu s vypětím všech sil vynesli na břeh. Po změření a zvážení úlovku všem doslova spadla čelist – 215cm a 45 kg. To jsou míry Vrbičkova doslova životního úlovku. Nemusím ani psát, že se slavilo dlouho do noci.

Vrbička a jeho životní úlovek, který byl dokonce zdolán na kaprovou výbavu

Přišla neděle a tak je čas balení. Za víkend se na břeh podívalo více než 70 kaprů od 8-13 kg, jedna štika a tři sumci. Musím říct, že se výprava náramně povedla a nebyl nikdo, kdo by odjížděl nespokojený. Už jen sdílet s Vrbičkou jeho radost z životního úlovku byl zážitek pro nás všechny a tak to má být.

Za tým vedoucích

Pavel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *