Pavel s Vrbičkou vyrazili na labské sumce a kapry

Vaši vedoucí Pavel a Vrbička

Poslední červnový víkend jsem se domluvil s vedoucím Vrbičkou, že zkusíme potrápit sumce a kapry z naší největší řeky – Labe. Vrbička jako kovaný kaprař sbalil děličky a já feedery a sumcařskou výbavu.

Vrbičkova sestava v akci

Předpověď počasí slibovala dusno, deště a bouřku, což nahrávalo hlavně lovu sumců, jak jsme se později i přesvědčili. Vrbička dorazil na místo jako první a postavil tábor, který nás bude hostit na následující dvě noci. Já se z práce dostal později, ale do večera jsme stihli nahodit oba.

Sumcové pruty v pohotovosti, čekáme na zvuk rolničky!

Po nalovení nástražních cejnů na Feeder jsme technikou nahazování „přes druhý prut“ dopravili podvodní splávky do koryta řeky a začali doufat v místního vousáče. Ve 21:30 to skutečně zacinkalo, prut se mohutně ohnul do luku a brzda pennu slammer začala vydávat parádní zvuk. Hned po záseku mi bylo jasné, že se o nějakou „metrovku“ jednat nebude. Sumec bojoval srdnatě a u břehu nám předvedl hotové rodeo. Vrbička neváhal ani vteřinu, skočil po kolena do vody a nakonec se nám povedlo sumíka společnými silami vytáhnout na břeh.

Pavel a jeho sumec

Sumec dostal po pár fotkách na památku svobodu a my měli čas zpracovat ten parádní rybářský zážitek. Prostě paráda!!

Kapři bohužel vůbec nespolupracovali, ale zklamaní jsme rozhodně neodjížděli. Když ryby nechtějí, tak nechtějí, pravil Vrbička s úsměvem. Už se těšíme na další společnou výpravu!

Pavel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *