Přednáška a závody v přívlači

Vedoucí Fíla a Tomáš Jírovec přednáší o přívlači

Vážení rodiče,

čtvrteční den byl ve znamení aktivní rybolovné techniky – přívlače. Lov dravých ryb na umělé nástrahy je mezi dětmi velice oblíbený, a tak jsme opět pozvali mistra světa v této technice – Tomáše Jírovce.

Tomáš ukazuje jednotlivé nástrahy, v tomto případě štikové jerky.

Tomáš s Fílou ukázali dětem jednotlivé přívalové nástrahy – gumová kopýtka, twistery a nymfy, rotačky, plandavky, woblery potápivé i povrchové, jerky a mnoho dalšího. Ukázali správné nastražení, vysvětlili rozdíl mezi jednotlivými pruty a navijáky, které se hodí na určitou techniku.

výuka lovu na povrchové nástrahy

Po přednášce jsme se přesunuli k řece, kde Fíla s Tomášem děti učili techniku lovu na povrchové nástrahy. Každý zájemce si mohl tuto techniku vyzkoušet a osahat si profesionální pruty, které s sebou Tomáš s Fílou přivezli.

děti se seřadily na přívalové závody

Po obědě se konaly přívlačové závody na pískovně. Hodinu a půl měly děti na ulovení co největšího množství ryb a utkaly se v souboji o hodnotné ceny za více než 3000kč, které Tomáš přivezl. Ryby byly spíše letargické a tak po skončení závodu hned 8 dětí ulovilo pouze po jedné rybě. Jelikož se nedokázal určit vítěz v závodu, tak přišel na řadu rozstřel v hodu na terč.

Tomáš gratuluje vítězi závodu – Honzovi Landovskému.

Rozstřel nakonec suverénně ovládl Lanďák, který v hodu na terč ani jednou nezaváhal a odnesl si krásné ceny od Tomáše.

Dnes do oběda mají malí rybáři možnost nahnat poslední body do celotáborové hry, která se dnešním obědem uzavírá.

Jen za čtvrtek jsem nacvakla na foťák přes 100 fotek, což by znamenalo přes Hotspot sedět u počítače několik hodin, tak fotky nahraji do společného alba po příjezdu z tábora.

Ještě se ozvu s dalším reportem.

Pavel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *