Přednáška mistra světa v přívlači + 2. fotbálek proti vedoucím

Přednáška a promítání Tomáše Jírovce

Vážení rodiče,

ve čtvrtek k nám do tábora přijel velice vzácný host a to mistr republiky a světa v přívlači – Tomáš Jírovec. Tom k nám jezdí pravidelně a tentokrát si přivezl i promítačku. Po setmění dětem přednášel a promítal fotky z přívlačových závodů a mimo jiné i vítězného mistrovství světa v JAR.

Pozorné děti pak mohli soutěžit o hodnotné ceny od jeho sponzora – společnosti Westin Scandinavia.

S pátečním polednem se uzavřela celotáborová hra a děti musely odevzdat své notýsky s úlovky k sečtení bodů. Ve tři hodiny vypukla nevídaná bitva – 2. fotbalový zápas táborníci vs. vedoucí.

Brankář Fany po úspěšném zákroku

Po minulém drtivém vítězství vedoucích 7:1 se očekával jednoznačný zápas, opak byl ale pravdou. Namotivovaní táborníci vlétli do utkání jako vítr a po pár minutách Franta Rožec nekompromisně zavěsil míč do šibenice ze střední vzdálenosti. Byla to přetahovaná, kdy se skóre překlápělo ze strany na stranu. Vytrvalý déšť měnil hřiště v oranici a menší, hbitější a nižším těžištěm obdaření táborníci měli herně navrch. Za stavu 4:4 vedoucí zařízl sudí Dušan, kdy neodpískal jasný faul táborníků na půlce a z následného protiútoku padl nakonec vítězný gól na 5:4. V posledních sekundách se na rohový kop vedoucích nahrnuli všichni včetně brankáře Fanyho a po nevydařeném rozehrání jeden z bránících táborníků odkopl merunu přes celé hřiště a míč se dokonce došoural do branky vedoucích. Celkové skóre tedy bylo 6:4, ale to nikomu z nás nevadilo, protože jsme si zápas hlavně užili!

Oba týmy po závěrečném hvizdu

Po fotbálku jsme šli na vyhlášení výsledků celotáborovky, poté k táboráku opékat buřty, grilovat a hodnotit tábor do pozdních hodin.

Až bude více sil, tak napíšu report z vyhlášení výsledků, takže sledujte web! Zatím se můžete podívat do fotogalerie, rozrostla se o dvě nová alba.

Pavel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *